Z miłości do truskawek przygotowałam truskawkowe pralinki z kokosem i jagodami goji. Słodkie, aromatyczne, nieco chrupiące. Do ich wykonania nada się zarówno #dzem, jak i #konfitura. Przetwory #lowicz są nie tylko uzupełnieniem śniadaniowego menu, ale też dodają smaku każdej chwili. A Ty w jakiej postaci jesz #truskawki?
Składniki:
50g płatków migdałowych
50g płatków owsianych
50g wiórków kokosowych
2 łyżki oleju kokosowego
80g konfitury truskawkowej Łowicz
1 garść jagód goji
cukier puder do obtoczenia
Płatki owsiane, migdałowe i wiórki kokosowe rozdrabniamy w malakserze na konsystencje piasku. Dodajemy olej kokosowy, konfiturę truskawkową i jagody goji. Ponownie mieszamy w malakserze. Masa musi być dosyć klejąca, więc jeśli zbyt mocno się kruszy, można dodać więcej konfitury. Z masy formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy w cukrze pudrze. Chłodzimy w lodówce przez min. 2h.